HiFi & Professional Audio Forum  

Audio engineer

Studijska, razglasna, koncertna, za muzičare..
Post Reply
User avatar

Topic author
sn
Forum Admin
Forum Admin
Posts: 2354
Joined: 15 Sep 2006, 04:09
Location: Belgrade
Contact:

Audio engineer

Post by sn » 25 Mar 2011, 16:33

Zanimljivi članci koje je napisao Aleksandar Mikić (koji su bili objavljeni na musicmagazin.co.yu), možete sada i ovde pročitati;

Kako čujemo - binauralno slušanje
"Posle uvoda, saznaćemo zašto su naše uši i čulo sluha najvredniji uredjaj na koji možemo da se oslonimo, i kako oni doprinose boljem shvatanju i interpretaciji zvuka"

:sign Audio engineer 01

Decibel - istine i zablude
"Da li su svi decibeli isti? Koliko decibela je potrebno da se udvostruči nivo signala? Brojni pokušaji su učinjeni kako bi se objasnio jedan od najkontraverznijih pojmova audio i muzičke industrije. U kojoj meri je njihova primena značajna, saznajte više u ovom nastavku."

:sign Audio engineer 02

Mikrofon
"Iako ubrzano postaje zaboravljena umetnost, odabir i upotreba kvalitetnih mikrofona nikada neće potpuno iščeznuti, dokle god postoje akusticni instrumenti i ljudski glas koje želimo da snimimo."

:sign Audio engineer 03

Mikrofon, drugi deo - tehnika postavke mikrofona
"Ništa ne utiče na zvuk i kvalitet usnimka kao odabir i postavka mikrofona. Od toga koliko će snimak sadržati niskih ili visokih frekvencija, utiska o tome gde se u prostoru izvor zvuka nalazi, pa sve do ambijenta i akustičnih osobina prostora u kome je on snimljen, sve zavisi od vrste i pozicije mikrofona koji se za tu svrhu koriste."

:sign Audio engineer 04

Mikrofon, treći deo - Stereo Postavke
"U poslednjem nastavku serijala o mikrofonima objasnićemo zašto se mikrofoni postavljaju u stereo konfiguraciju, predstavićemo neke od tih konfiguracija i dati par korisnih saveta u vezi njihove primene."

:sign Audio engineer 05[g2][/g2]

Post Reply