HiFi & Professional Audio Forum  

KORG MR1000

Studijska, razglasna, koncertna, za muzičare..
Post Reply
User avatar

Topic author
sn
Forum Admin
Forum Admin
Posts: 2354
Joined: 15 Sep 2006, 04:09
Location: Belgrade
Contact:

KORG MR1000

Post by sn » 17 Jul 2010, 22:03

Sa izuzetnom vernošću i vrhunskom fleksibilnošću 1-bit tehnologije, MR-1000 osigurava da vaši snimci sa terena i finalni mastering nikada ne zastare.
mr1000.gif
mr1000.gif (61.93 KiB) Viewed 920 times
mr1000.gif
mr1000.gif (61.93 KiB) Viewed 920 times
Beskompromisna vernost
Korgovi super-portabl MR Professional Mobile Recorders pomeraju granice omogućavajući DSD tehnologiju snimanja visoke vernosti po do sada neviđeno niskim cenama.

Ujedno i prenosivi i stoni MR-1000 radi na neverovatnih 1-bit/5,6 Mhz, što je dvostruko više od industrijskog standarda kvaliteta za DSD snimanje. Ova nova 'super-rate' osobina daje snimak toliko veran izvornom zvuku da će zapanjiti i najzagriženije audio entuzijaste.

MR-1000 je perfektan alat za profesionalca koji snima i arhivira svoje finalne mikseve u studiju, dok ga njegove kompaktne dimenzije i prenosivost čine idealnim za snimanje na terenu, podcasting, žive nastupe pa čak i za snimanje proba i stvaranje muzike.

Nakon snimanja i editovanja svih kanala u odabranom DAW/hardver sistemu, možete miksovati direktno (ili sa analognim mikserom-sabirnicom) u MR-1000. Ovo vam daje izvanrednu vernost visokog sample rate-a DSD tehnologije koja čuva sve tranzijente, nijanse i živost originalnog snimka.

Moćni softver koji dolazi uz MR-1000 snimač omogućava konverziju DSD snimaka i mikseva u sve sadašnje audio formate bez gubitaka. Najbolje od svega, arhivirajući svoje podatke/mikseve u ovom novom, dvostruko bržem 1-bit formatu, spremni ste za budućnost jer se sistemi reprodukcije i standardi menjaju.

Karakteristike u stvarnom svetu
MR-1000 može da snima u raznim formatima, dozvoljavajući vam da odaberete onaj koji odgovara vašim potrebama. Na raspolaganju su tri izuzetna 1-bit formata snimanja visoke definicije - DSDIFF, DSF i WSD* (2.8224 MHz @ 1-bit ili 5.6448 MHz @ 1-bit). Uz 1-bit opcije, na raspolaganju su i multi-bit PCM formati (BWF or WAV) sa rezolucijama do 24-bit/192 kHz. MR-1000 može da reprodukuje sve ove formate pa i više, uz sada pridodatu sposobnost reprodukcije MP3 formata. Razne rezolucije MP3 formata se mogu reprodukovati, uključujući bit rate od 32 - 320 kbps, sa sempling frekvencijom od 44,1 ili 48 kHz. Ovo vam daje dodatnu mogućnost da čuvate i reprodukujete 'web ready' MP3 fajlove direktno na MR-1000. Sve ove funkcije čine MR-1000 pravim alatom okrenutim budućnosti, koji će biti koristan za snimanje svega što vam je potrebno u vremenu koje je ispred nas. On ima interni hard disk od 40 GB, omogućujući do šest sati snimanja u najvišem audio kvalitetu (1-bit 5.6448 MHz stereo) ili oko šezdeset sati u CD kvalitetu (16-bit 44.1 kHz).

MR-1000 sadrži kombinovane XLR/1/4'' ulaze sa vrhunskim mikrofonskim pretpojačavačima, fantomskim napajanjem i ugrađenim limiterom. Radi maksimalne fleksibilnosti, prisutni su i XLR i RCA izlazi.

Image
Brza USB 2.0 veza omogućava brz i lak transfer fajlova između snimača i vašeg računara.
MR-1000 može da interno smesti ukupno 800 projekata a za pojedinačne pesme se lako mogu izvesti operacije upravljanja fajlovima kao što su Rename, Delete i Protect. U svakoj pesmi može biti 100 markera.

Dizajniran za visok audio kvalitet
U stremljenju ka još nedosegnutim nivoom audio kvaliteta, velika pažnja se obraćala ne samo na signal u digitalnom domenu već i na dizajn hardvera. Ulazno-izlazni sklop MR-1000 ima mikrofonske pretpojačavače izuzetno visokog kvaliteta. Napajanje je izvedeno nezavisno za digitalni i analogni sklop čime su se interference preko napajanja svele na izuzetno nizak nivo.

Svaka komponenta MR-1000 je pažljivo odabrana da pruži maksimalne performanse. Cenjeni Cirrus Logic CS4398 je upotrebljen kao DAC (Digital/Analog Converter) a Burr-Brown PCM4202 od Texas Instruments je upotrebljen kao ADC (Analog/Digital Converter). Obraćajući veliku pažnju na svaku komponentu, dizajn je minimizirao svaku moguću degradaciju audio signala.

Kvalitet i prenosivost
MR-1000 može biti napajan na dva načina – pomoću priloženog AC strujnog adaptera ili putem osam AA baterija, omogućujući 1-bit audio u prenosnom pakovanju koje je podjednako upotrebljivo i u studiju i na terenu. Isporučuje se sa posebno napravljenim koferom koji vam omogućava da snimate bez potrebe da vadite uređaj iz njega, što je odličan izbor za terensko snimanje. Veliki LCD displej sa pozadinskim osvetljenjem garantuje odličnu vidljivost, osiguravajući lak rad. Kućište od eloksiranog aliminijuma je prilično otporno na udarce i obezbeđuje stabilno funkcionisanje u svakoj situaciji.

1-bit tehnologija znači fantastičnu vernost
1-bitno snimanje je najnovije dostignuće u audiju i usvojeno je za upotrebu u SACD formatu. Taj format pruža frekvencijski odziv do 100 kHz i dinamički raspon od 120 dB. Ova beskopromisna vernost, nizak prag šuma, prošireni dinamički opseg, realna zvučna slika i dubina analognog kvaliteta su jako hvaljeni od strane vrhunskih eksperata. Postoji još važnijih prednosti ovoga formata koje su od koristi svim audio profesionalcima, nezavisno od njihove radne platforme.

Fleksibilnost okrenuta budućnosti
Današnji vrhunski 24-bit konverteri upotrebljavaju 1-bit konverziju velike brzine da prihvate audio koristeći decimaciju u realnom vremenu i druge procese da predstave podatke u željenom 'bit depth/sample rate' formatu. Lepota MR-ovog bitstream formata je da on koristi originalne 1-bit podatke, bez potrebe za ostalim procesima. Što uđe unutra to i izađe napolje, bez potrebe za manipulacijom.

Kada se fajovi konvertuju i rekonvertuju između raznih bit depth/sample rate atributa, moguća je degradacija signala, u zavisnosti od sample rate algoritama konverzije. Najveći problem je što fajlovi miksovani i masterovani u sadašnjoj vrhunskoj rezoluciji mogu biti nedovoljnog kvaliteta za formate sutrašnjice. Arhiviranje finalnih mikseva i mastera u 1-bit sistemu, omogućava vam da zaboravite na ovakve brige i sačuvate vašu muziku sa kako visokom vernošću tako i u 'univerzalnijem' formatu. Ovi podaci kasnije mogu biti lako konvertovani u bit depth/sample rate format po vašem izboru bez ugrožavanja integriteta ili pouzdanosti podataka. Možete ih čak konvertovati u novije formate koji će se usvojiti u budućnosti bez obzira da li će oni biti multi-bit ili će se desiti migracija u 1-bit format.

Besplatno integrisano softversko rešenje
MR-1000 dolazi sa Korgovim inovativnim i moćnim AudioGate™ softverom za Mac® i PC. AudioGate može da konvertuje 1-bit snimke u WAV i AIFF formate sa različitim atributima (i obrnuto) i nudi real-time konverziju i reprodukciju 1-bit fajlova koristeći audio hardver vašeg računara.

Uređaj takođe obavlja najvažnije funkcije kao što su DC offset removal, gain kontrolu i fade in/out. Kombinacija tih snimača i ovog ekskluzivnog softvera čini savršen sistem za kako prihvatanje i čuvanje vaših važnih projekata, tako i snimanje. Ova mogućnost arhiviranja koja je bila dostupna samo vodećim kompanijama i vrhunskim studijima je sada svakome na raspolaganju!

Formati snimanja
DSF (DSD Stream File)
Ovo je onaj DSD fajl format podržan od strane nekih od Sony 'VAIO' personalnih računara (modeli sa 'Sound Reality') prodavanih od septembra 2005. godine. Ovaj format je već podržan od softvera kao što su SonicStage Mastering StudioVer.2.0 i DSD Direct a očekuje se da će ga veći broj softvera podržati u budućnosti, uključujući shareware i freeware.

WSD (Wideband Single-bit Data)
Ovo je 1-bit audio fajl format kreiran od strane One-bit Audio Consortium-a. On prihvata sve formate 1-bit audio podataka bez ograničenja u broju kanala ili sample rate-u. One-bit Audio Consortium je osnovan 2001. godine sa namerom da doprinese napretku audija kroz istraživanje, razvoj i popularizaciju 1-bit audio tehnologije a njegov rad je trenutno podržan od strane preko 60 članova.

:sign http://www.korg-ard.com/ser/[g2][/g2]

Post Reply